Ο αθλητής μας Γιάννης Μπαντούνας με τον συνοδηγό του Κώστα Σούκουλη της ΑΛΑ Κορινθίας, δηλώνουν πανέτοιμοι για τις μάχες του εθνικού μας αγώνα, του EKO Acropolis Rally 2018. To πλήρωμα θα συμμετάσχει στον αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος με το γνωστό του όπλο, το Mitsubishi EVO VI.

Ο αγώνας για φέτος επιστρέφει την πανηγυρική του εκκίνηση στον τόπο που του αρμόζει, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Έτσι τα πληρώματα του ERC και του Ελληνικού Πρωταθλήματος θα πάρουν εκκίνηση την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 11:00 και έπειτα θα κατευθυνθούν προς την υπερειδική του Μαρκόπουλου οπού θα εκκινούν σε ζευγάρια, σε μια αναμέτρηση που σίγουρα θα ζεστάνει αγωνιζόμενους και κοινό.
Επόμενη ειδική η Θήβα το απόγευμα της Παρασκευής η οποία θα δώσει ένα καλό δείγμα για το τί θα δούμε το σαββατοκύριακο του αγώνα.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, οι ειδικές ΕΚΟ Νέα Άμφισσα, Δροσοχώρι και Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα θα είναι επαναλαμβανόμενες. Έτσι και τη Κυριακή 3 Ιουνίου, ο αγώνας θα κλείσει με 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, την Γραμμένη και τη Δίβρυ.

Οι Μπαντούνας-Σούκουλης προηγούνται αυτή τη στιγμή στο 54ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μετά και το σερί των δύο νικών σε Ολυμπιακό και Φθιώτιδος. Στο φετινό Ακρόπολις ο ανταγωνισμός αναμένεται πολύ δυνατός. Οι Χαλκιάς-Μαχαίρας θα αγωνιστούν για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia R5, όπως επίσης και οι Φιλιππίδης-Harryman για δεύτερη χρονιά. Οι μάχες θα είναι εκπληκτικές απ’ότι φαίνεται ήδη. Οι Κεχαγιάς-Μπασιούκας και Αλυγιζάκης-Μπαρδάκης με Mitsubishi EVO IX αμφότεροι, σίγουρα θα επιδιώξουν μια δυνατή εμφάνιση επίσης.

Ο Γιάννης μας μίλησε για το πώς βλέπει τον αγώνα

“Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, είναι μεγάλος και ειδικά οι ειδικές του Σαββάτου είναι πολύ σκληρές. Είναι ένα Ακρόπολις όπως τα παλιά του παγκοσμίου. Εμάς ο στόχος μας είναι ο τερματισμός με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα π.χ. κλαταρίσματα, γιατί σίγουρα όποιος τερματίσει με τα λιγότερα προβλήματα θα είναι και ψηλά στην κατάταξη.”
Και συμπλήρωσε με μια πολύ όμορφη κίνηση της ομάδας του,

“Απ’ αυτόν τον αγώνα και για όλους τους υπολοίπους θα στηρίξουμε την προσπάθεια “Cancel the Cancer” η οποία ωθεί μέσο του αθλητισμού αυτούς που πάσχουν να νικήσουν – ακυρώσουν τον καρκίνο.”

Εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε καλό τερματισμό και κάθε επιτυχία στο πλήρωμα καθώς και σε όλους τους αγωνιζόμενους καλό αγώνα, με ασφάλεια και να το ευχαριστηθούν.

Παρακάτω θα βρείτε συνδέσμους με πληροφορίες του αγώνα.

Ωράριο

Χάρτες

Συμμετοχές ERC

Συμμετοχές Ελληνικού Πρωταθλήματος

Προσβάσεις Θεατών

Επίσημο Πρόγραμμα Αγώνα

 

Photo Credits: Savvanis Photography, Κώστας «Kanagnost» Αναγνωστόπουλος