Η σκόνη έχει πέσει τώρα όπως είθισται να λέμε και ένα ακόμα EKO Acropolis Rally έφτασε στο τέλος του. Επεισοδιακός αγώνας σε όλα τα επίπεδα, με μάχες, πολλά κλαταρίσματα και έναν βασικό στόχο, την επιβίωση. Έτσι και ο αθλητής μας Γιάννης Μπαντούνας με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη της ΑΛΑ Κορινθίας εκκίνησαν με αυτό στο μυαλό τους την Παρασκευή από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η πρώτη μέρα, η οποία περιελάμβανε την υπερειδική του Μαρκόπουλου και την Ειδική Διαδρομή της Θήβας, τους βρήκε στην δεύτερη θέση της ελληνικής βαθμολογούμενης κατάταξης. Το πλήρωμα κινήθηκε γρήγορα αλλά συντηρητικά δείχνοντας οτι ειναι εδώ χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια. Η δεύτερη και σκληρότερη μέρα του αγώνα, περιελάμβανε 3 επαλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, με τις πέτρες να ορίζουν την τύχη του αγώνα. Απίστευτα πολλά κλαταρίσματα ταλαιπώρησαν τα ελληνικά και ξένα πληρώματα, με τις πολλές εγκαταλείψεις να θυμίζουν κάτι από παλιά. Οι Μπαντούνας-Σούκουλης κατάφεραν να κρατήσουν ρυθμό και να παραμείνουν στην τριάδα, τερματίζοντας τρίτοι τη μέρα τους πίσω από τους Χαλκιά-Μαχαίρα με Skoda Fabia R5 και Κεχαγιά-Μπασιούκα με EVO IX σε έναν εκπληκτικό αγώνα και για τα δύο «αντίπαλα» πληρώματα.

Η τρίτη και τελευταία μέρα, με δύο επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, ήταν και η πιο αγχωτική για το δικό μας πλήρωμα. Τα προβλήματα και τα κλαταρίσματα άρχισαν να εμφανίζονται. Με σκληρή προσπάθεια από την ομάδα και το πλήρωμα κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα στην τρίτη θέση της βαθμολογούμενης κατάταξη για το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Παραμένοντας έτσι και στην πρώτη θέση, θέτοντας βαθιά τα θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ίδιο δήλωσε «Ο αγώνας ήταν πολύ μεγάλος και σκληρός. Σκοπός μας ήταν να τερματίσουμε για τους βαθμούς. Την Κυριακή είμασταν τυχεροί στην ατυχία μας με το τράνσφερ που έπαθε ζημιά αλλά καταφέραμε, μετά και τη φοβερή προσπάθεια και της ομάδας μας, να τερματίσουμε. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι με τη παρουσία μας, κερδίσαμε κάποιες Ειδικές, σε άλλες φυλαχτίκαμε. Αξίζει να τονίσουμε και την μεγάλη παρουσία του κόσμου, ειδικά από την περιοχή της Ηλείας, που ήταν πάρα πολύ μεγάλη και μας εμψύχωνε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.»

 

Από την τελική κατάταξη, δυστυχώς αποκλείστικαν το βράδυ της Κυριακής οι Χαλκιάς-Μαχαίρας με το Fabia R5 μετά από τεχνικό έλεγχο την τρίτη μέρα του αγώνα. Μια άσχημη εξέλιξη μετά και τον αγώνα που έδωσαν οι ίδιοι.

Χωρίς πανηγυρισμούς, βαθμολογικά αυτό έφερε πρώτους τους Κεχαγιά-Μπασιούκα και δεύτερους τους Μπαντούνα-Σούκουλη. Τρίτος ο νεαρός Ρουστέμης Παναγιώτης με συνοδηγό τον Κάπελλα Γιώργο οι οποίοι έκαναν έναν πολύ ωραίο αγώνα.

 

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αγωνιζόμενους και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο για τις προσπάθειες τους του τριήμερο του αγώνα.

 

 

Photo Credits: Hunter Action Photography , Ζάχος Νίκος